Кирил Александров

Всяка автобиография започва с името. Моето е Кирил Александров. Години: вече 23. Творец. По душа и по всичко около мен, което може да има душа.

Всеки творец започва да опознава себе си в началните, съзнателни години. Тогава той отключва разни страни в себе си, които не може да спре да изявява. Сякаш се научаваш да говориш на друг език, вместо традиционния. Нямаш търпение да говориш много... колко е хубаво! По инициатива на учителката ми по рисуване записах средното си образование в профил "Фотография" в столичната НПГПФ. В девети клас бях вече на локация за снимки с тогавашния нетолкова известен Галин. Година по-късно, под патронажа на Министерство на културата, бях награден с едногодишна стипендия за участието си в конкурс "Фотоакадемика" за снимката "Хубавата Елена" (Елена Виан, топмодел).С нея имам едни от най-хубавите си кадри.

Сентенцията в изкуството на творците е сложна мисия и нелек път в света на въображението (а той е безграничен). Дипломиран като фотограф, записах висшето си образование в СУ "Св. Климент Охридски", специалност Журналистика. Защитих бакалавърската си теза на тема "Професионалният стайлинг в телевизионната журналистика" с научен ръководител професор Любомир Стойков. Открих ново нещо: писането (и преди пишех, но признавам - с учението повече се засили). Така освен да снимам, започнах и да пиша по снимките си.

Както се досещате, красотата винаги е съпровождала битието ми. И можете ли да се досетите за третото изкуство, което упражнявам, наравно с останалите две? Гримът! Не знам как точно да формулирам какво е "грим" за мен. То е свързато с нещо много индивидуално, което всеки притежава, а ти трябва да го усетиш, акцентираш и представиш с помощта на палитри от цветове.

Така с оглед казаното дотук, Кирил Александров е имиджов и рекламен фотограф, който измисля, гримира, снима и пише. Така се роди първият ми проект "Жената в злато" (модел: Дея Кузова). Стига вече за Кирил сме говорили, нека да разгледаме изкуството му!